Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Η Αγια Πολις

Οι 3 μεγαλες μονοθεϊστικες θρησκειες, ο Ιουδαϊσμος, ο Χριστιανισμος και το Ισλαμ ειναι συγγενεις μεταξυ τους.
 Αν δεν ηταν, δε θα υπηρχε και η αντιπαλοτητα μεταξυ τους. Και οι γαυροι ειναι συγγενεις με τους βαζελους, γιαυτο τσακωνονται μεταξυ τους και αδιαφορουν για τους οπαδους της Lyon ή της Porto. Παρομοιως οι Τουρκοι τσακωνονται με τους Ελληνες, οι Ελληνες με τους Αλβανους, οι Αλβανοι με τους Σερβους και ολοι μαζι αδιαφορουν για τους Δανους και τους Εσκιμωους. Ετσι και οι φανατικοι Χριστιανοι (κατ΄ονομα μονο Χριστιανοι) μισουν Εβραιους και Μωαμεθανους. Και αντιστροφα. Και αδιαφορουν για τους Βουδιστες, τους Ταοϊστες και τους Παγανιστες. Ο Ιουδαϊσμος γεννησε το Χριστιανισμο, και μετα ο Χριστιανισμος γεννησε το Ισλαμ. Οι 3 θρησκειες εχουν περισσοτερα πραγματα που τις ενωνουν, παρα που τις χωριζουν. Κοινο Θεο. Κοινους προφητες. Κοινους Αγιους. Κοινα εθιμα. Κοινες δοξασιες. Στις κοινες γυναικες εξωθουν τους "πιστους" τους, γιατι ειναι και οι 3 αντισεξουαλικες, αρα υποκριτικες και ψευτοηθικες. Και εχουν και μια κοινη πολη. Μια πολη για την οποια εχει χυθει πολυ, μα παρα πολυ, αιμα. Σε διαφορες εποχες απο διαφορους κατακτητες. Σ' αυτη την πολη συν(?)υπαρχουν και οι 3 θρησκειες. Ξεχαστε το Παρισι. Ξεχαστε το Λονδινο. Και το Βερολινο, τη Νεα Υορκη, την Αθηνα και τη Ρωμη. Η πολη που πραγματικα σου αφηνει τη γευση ενος ταξιδιου στο χρονο, στην ιστορια και σε ηλεκτριζει οσο καμια απο τις παραπανω, ειναι η Αγια Πολις. Η Ιερουσαλημ!
Ψηφιδωτο απο τοιχο στην Ιερουσαλημ
Η ιστορια ξεκιναει απο το Τελ Αβιβ. Οχι η ιστορια της Ιερουσαλημ, αλλα του ταξιδιου μου. Επειδη για την ιστορια της πολης, υπαρχουν τοσα πολλα να διαβασετε που δε μπορω να γραψω ουτε καν περιληψη, ριξτε μια ματια στο λημα του Wikipedia, και στα ελληνικα
Πως πας στην Ιερουσαλημ απο το Τελ Αβιβ? Ειναι μακρυα? Καθολου! Μονο 70 χιλιομετρα. Και την Ιερουσαλημ μπορεις να τη συνδυασεις με Βηθλεεμ, που ειναι γυρω στα 10 χιλιομετρα πιο περα. Υπαρχουν πολλοι τροποι να πας και να τη γυρισεις, και μιλωντας με γνωστους και αγνωστους ειχα καταληξει στις εξης επιλογες:
1. Λεωφορειο: Φθηνο, αλλα πολυ αργο. Απορριπτεται.
2. Ταξι: Γρηγορο, αλλα πολυ ακριβο. Απορριπτεται. Αν παρεις και ξεναγο μαζι για ολη τη μερα, τοτε τον ηπιες κανονικα. Η τιμη ξεπερναει τα 200€.
3. Πουλμαν με ξεναγηση: Τιμη γυρω στα 50€, αρα ΟΚ. 
Το οτι εχεις ξεναγο ειναι συν. Το οτι σε πανε και σε γυρνανε σαν προβατο και δε μπορεις να κατσεις παραπανω αν σου αρεσει κατι ειναι πλην. Το οτι η εκδρομη ξεκιναει πολυυυ πρωι (κατα τις 07:00) ειναι ακομα πιο πλην.
4. Sherut taxi: Ξεκιναει απο το σταθμο λεωφορειων. Βανακι (οχι Μπαρμπα) που ειναι πιο ακριβο απο λεωφορειο, αλλα πολυ πιο φθηνο απο ταξι. "Αν εχεις και ενα βιβλιαρακι-οδηγο  τοτε δε χρειαζεσαι ξεναγο" μου ειπε ενας φιλος. 

Τελικα αποφασισα για το sherut με Lonely Planet (που οπως παντα το ειχα μαζι μου)
Μπαινοντας ομως στο ξενοδοχειο συναντησα ενα παρεακι που ειχα γνωρισει σε διαφορετικες φασεις την προηγουμενη μερα και πιασαμε την κουβεντα. Ηταν μια παρεα Αμερικανων, ειδικων σε δορυφορικα συστηματα, που ειχαν ερθει για μια εβδομαδα στο Ισραηλ. Ειχαν ερθει μαζι με τις/τους συζυγους, και οταν οι αλλοι δουλευαν, τα ετερα ημισεα εκαναν εκδρομες με ενα πουλμανακι που τους ειχε δωσει δωρεαν η εταιρια. Επειδη καποιοι ειχαν ηδη παει Ιερουσαλημ, και συγκεκριμενα μια γραια πολλων Μαΐων, ρωτησα πως βλεπουν τη δικη μου περιπτωση. "Καμμια ελπιδα βελτιωσης" μου ειπε ενας απο το παρεακι. "Οχι ρε παιδια, δεν εννοω τη διανοητικη κατασταση. Εννοω πως να παω Ιερουσαλημ". Και η γραια μου ειπε οτι θα πηγαινε την αλλη μερα πρωι πρωι με το πουλμανακι και θα επαιρνε μαζι της μια απο τις γκομενες που δουλευαν και δεν ειχε καταφερει να παει μαζι τις προηγουμενες μερες. "You wanna join us?" Με ρωτησε. "Afkors mori!" Της ειπα σε απταιστα αγγλικα, και δωσαμε ραντεβου για πρωινο 8 η ωρα το επομενο πρωι για να φυγουμε κατα τις 08:30. "Ωραια" σκεφτηκα. Τζαμπα πουλμανακι, τζαμπα ξεναγος, και καλο παρεακι. Δε γινεται καλυτερα. Πρωι πρωι με την αυγουλα ημουνα στο μπουφε, και γεμιζα το πιατο σαν να ηταν το τελευταιο πρωινο της ζωης μου. Χαμογελαστες οι 2 καυλιαρες, η γραια και η αλλη (ξεχασα και τα ονοματα τους), χαρουμενος εγω, τρωγαμε πρωινο απολαμβανοντας τη θεα της παραλιας να μαζευει τους πρωτους ηλικιωμενους επισκεπτες. 
"Κοιταξε, θα παμε πρωτα Μπετ-Λεχεμ (ετσι λεγεται η Βηθλεεμ και σημαινει "οικος του ψωμιου" - Bet=οικος, Lehem=ψωμι), θα κανουμε μια μικρη σταση να αγορασουμε 2 Βιβλους για να τις ευλογησει ο παπας στη Βηθλεεμ, και μετα θα παμε Jerusalem. Do you mind?" 
"I dont mind!" (Τι να με νοιαζει που εισαι καθυστερημενη θρησκοληπτη?) 
Στην πορτα του ξενοδοχειου μας περιμενε ο οδηγος/ξεναγος. Με το που με ειδε με βερμουδιτσα, hikking παπουτσακι, ζαρντιερες, ζαρντινιερες και δε συμμαζευεται, με προειδοποιησε οτι παμε σε ιερους χωρους και οτι τα Ταλιμπαν της Ορθοδοξιας, του Ιουδαϊσμου και του Ισλαμ, δε θα χαιροντουσαν πολυ να δουν τις τριχες απο τα ποδια μου. Και καλυτερα να μην κανω καμμια γρηγορη αποτριχωση, γιατι μπορει να τα καυλωσω τα καημενα. Αυτα τα κολλημενα με τη θρησκεια ειναι ολα τους κρυφοgay, παρολο που ειναι ομοφοβικα. Τελικα εβαλα ενα προχειρο τζηνακι Prada και ψηλοτακουνες γοβες και ξεκινησαμε ολοι μαζι χαρουμενοι για την Ιερουσαλημ. Με το που ξεκινησαμε, η γραια με πληροφορησε οτι εκεινη τη μερα τον ειχανε προσλαβει ιδιωτικα τον οδηγο και οτι θα μας στοιχιζε γυρω στα 120€! Το ατομο!!! Και με ρωτησε αν ημουν συμφωνος! "Φυσικα και ειμαι..." ψελλισα αν και ηθελα να τη σκοτωσω επι τοπου... Ειπα να γιαουρτωσω και το Νταλαρα για διαμαρτυρια, αλλα τελικα ο μονος που εφταιγε για την παρεξηγηση ημουν εγω που δε ρωτησα ποσο θα στοιχισει η εκδρομη...
Ο τυπος εν τω μεταξυ ειχε αρχισει να μου τη δινει στα νευρα με το γλοιωδες υφακι του, και τις κολακιες που εκανε ποτε σε μενα ("I love your country, I love you, I love το ενα, I love το αλλο) και ποτε στις Αμερικανες ("darlig you are so clever", "my dear, you are so beautiful").
Ευτυχως ειχε ενα εντυπωσιακο και τεραστιο αυτοκινητο, ενα SsangYong και καθομουν σαν πασας. 
Οι πινακιδες στο δρομο ειναι γραμμενες σε 3 γλωσσες.   
 Στα Εβραϊκα, στα Αραβικα και στα Αγγλικα. Ετσι για ικανοποιουνται ολοι οι πικραμενοι.
 Η διαδρομη ηταν αρκετα ομορφη, χωρις το ιδιαιτερο highlight και φτασαμε πολυ γρηγορα στα περιχωρα της Ιερουσαλημ. Εκει ο τυπος μας σταματησε για καφε σε εναν ωραιο καφενε μεσα στο πρασινο. Τον εκοβα κομματια οτι ο καφετζης ηταν κολλητος του οδηγου. 
Μετα απο μια παπαροκουβεντα, κι ενω αρχισα να τη βλεπω τη δουλεια, οτι εκτος οτι μας πιανουνε τον κωλο, δε θα δουμε και τιποτα, αρχισα να τους τσιγκλαω να φυγουμε. Αυτοι ψιλομαλακιστηκαν με τις φωτογραφικες μηχανες τους και τελικα ξεκινησαμε.
Ξαναξεκινησαμε, και μετα απο λιγο φτασαμε στο Ein Kerem, ενα λοφο εξω απο την πολη, οπου βρισκοταν η Church of the Visitation, δηλαδη η εκκλησια της Παναγιας της Βιζιτιώτισσας. 
Ονομαστηκε ετσι απο τη βιζιτα που εκανε η Παναγια στην ξαδερφη της την Ελισαβετ. Τη μητερα του Ιωαννη του Βαπτιστη. O Ιωαννης ειχε διοριστει Βαπτιστης στο δημοσιο και η Παναγια ειχε παει στην ξαδερφη της και της ζητησε να μεσολαβησει ωστε να διορισουν και το δικο της παιδι. Τα "δικα μας παιδια" που λενε. Τελικα ομως, λογω του Μνημονιου που ειχε επιβαλλει ο Ηρωδης ο  Μερκελλιανος, ειχαν παγωσει οι προσληψεις στο Ιουδαϊκο δημοσιο και ο Ιησους, δε μπορεσε να προσληφει ουτε καν ως συμβασιουχος. Αφου εκανε μια αποτυχημενη προσπαθεια να γινει ελευθερος επαγγελματιας παιρνοντας επιδοτηση για φωτοβολταϊκα, ο Ιησους εγινε Ραββινος και στο τελος ιδρυσε δικη του θρησκεια με τρομακτικη επιτυχια, οπως ισως γνωριζετε. 
Η εκκλησια δεν ειχε τιποτα το ιδιαιτερο, παρα μονο μερικες τοιχογραφιες,  
Αυτο σημαινει στα λατινικα αμωμος συλληψη.
Η αμωμος συλληψη δε σχετιζεται με την παρθενια της Παναγιας,
αλλα με το οτι διατηρηθηκε αμωμη απο την κηλιδα του προπατορικου αμαρτηματος κατα τη συλληψη της.
ενα πηγαδι, 
και επιγραφες σε διαφορες γλωσσες.
"Παμε γαμω την πουτανα μου, γαμω???" ρωτησα ευγενικα, επειδη ηταν κοντα τα μικρα ταλιμπανακια και δεν ηθελα να με ακουσουν να μπινελικωνω.
Τελικα φυγαμε κι απο κει με προορισμο τη Bethlehem (ειπαμε Μπετ-Λεχεμ). Το προβλημα ειναι οτι η Βηθλεεμ ειναι στα Παλαστινιακα εδαφη και στα εδαφη αυτα απαγορευεται να μπαινουν οι Ισραηλινοι. Ωπα ρε μεγαλε τι σημαινει Παλαστινιακα εδαφη? Και τι σημαινει οτι απαγορευεται να μπαινουν οι Ισραηλινοι? Οι Ωβραιοι γαμουν και δερνουν εκει. Ποιος θα τους πει που μπαινουν και που δε μπαινουν. Σιγα σιγα. Στο Ισραηλ υπαρχουν αρκετοι θυλακες (δεν ξερω αν ειναι σωστη η λεξη, αλλα ελπιζω να καταλαβαινετε τι εννοω), οπου ζουν μονο Παλαιστινιοι. Υπο Παλαιστινιακη Διοικηση. Ο Mahmoud Abbas, ο Προεδρος των Παλαιστινιων εχει μια περιοχη ή μαλλον καλυτερα διαφορες περιοχες υπο τη διοικηση του. Αυτα τα εδαφη εχουν σχετικη αυτονομια. Οι Παλαιστινοι ομως δε μπορουν να κινηθουν ευκολα μεσα στο Ισραηλ. Ουτε καν απο τη μια Παλαιστινιακη περιοχη στην αλλη, οταν παρεμβαλεται Ισραηλινο εδαφος. Μεχρι προσφατα υπηρχαν check points και ηταν παρα πολυ δυσκολο να περασουν.
Τα τελευταια χρονια οι Ισραηλινοι εχουν υψωσει ενα τειχος, το επονομαζομενο απο πολλους "τειχος του αισχους". 
 Απο τα πιο ασχημα θεαματα που εχω δει στη ζωη μου. 

 Φτασαμε μπροστα απο το check point. 
Σου δινει την εντυπωση μιας τεραστιας φυλακης και οπως εγραψα πριν, απαγορευεται δια ροπαλου σε Ισραηλινους να περασουν στην απο κει πλευρα. 
Ο λογος? Καθε Ισραηλινος πολιτης που βρισκεται σε Παλαιστινιακη περιοχη βρισκεται σε αμεσο κινδυνο. Καλα κι αν θελει να πεθανει ο αλλος, δικαιωμα του δεν ειναι? Σαφως. Αλλα αν απαχθει, τοτε η Ισραηλινη κυβερνηση μπορει να προβει σε διαφορους συμβιβασμους, οπως π.χ. καταβολη λυτρων ή απελευθερωση Παλαιστινιων κρατουμενων. Και τετοια πραματα δεν τα γουσταρουν οι Εβραιοι. Και υψωσαν το τειχος για να κρατανε τους αποδω αποδω και τους αποκει αποκει.

Πριν ομως φτασουμε στο check point, σταματησαμε σε ενα μαγαζι που πουλουσε Βιβλους, κειμηλια, λαδι για τριψιμο, λαδι για σκηψιμο, λαδι για γλυψιμο, δονητες με σχημα σταυρου, ημισεληνου ή πενταλφας, καποτες με γευση λιβανι και οτι αλλη μαλακια μπορει να αρεσει στον καθε ανεγκεφαλο θρησκοληπτο. ΟΚ, το διορθωνω. Απλα θρησκοληπτο. Το ανεγκεφαλος ειναι πλεονασμος.
H φωτο δεν ειναι οριτζιναλ, αλλα ετσι, για να παρετε μια γευση.
Οι γκομενες λοιπον πρεπει να περασαν μια με μιαμιση ωρα μεσα προσπαθωντας να κανουν ενα καλο deal με τα σαΐνια που τους δουλευαν ψιλο γαζι. Ο "ξεναγος" προσποιουταν οτι τους μαθαινε πως να παζαρεψουν, αλλα εκανε καραμπαμ οτι δουλευε μαζι με το μαγαζι. Εχω ταξιδεψει αρκετα και με εχουν κοροϊδεψει κι εμενα και τους ξεχωριζω απο μακρυα αυτους τους τυπους. Ο συγκεκριμενος ομως ηταν απιστευτος. Τις δουλευε τις γκομενες τοσο ξεδιαντροπα, κι αυτες ηταν τοσο ηλιθιες, που πραγματικα δεν ηξερα ποιον να πρωτοαρπαξω απο το μαλλι.
Θα πληρωνα τον κουκο αηδονι και δε θα εβλεπα και τιποτα ολη μερα. Ειχε μεσημεριασει και ειχα δει μονο ενα μοναστηρι της πουτσας! Τελικα αφου τις πιεσα λιγο να τελειωνουν ("before I fuck you what you have and you dont havedarling", οπως λεμε και στα αρχαια χελληνικα), εδεησαν να πληρωσουν και να φυγουμε. Παρολο που προσπαθουσα να κρατηθω γιατι ειμαι ευγενικης καταγωγης, και σεβομουνα την ευγενεια των ηλιθιων Αμερικανιδων και την απυθμενη βλακεια τους, τα ειχα παρει πολυ αγρια στην κρανα, και πρεπει να φαινοτανε. Πιθανως να ειχα και τη φατσα του Καιαδα οταν φωναζε „Εγερθουτου“ την ωρα που εμπαινε μεσα ο Αριος αρχηγος.
Τελικα ξανα-ματα-ξεκινησαμε και αφου περασαμε το check point που προανεφερα, 
οδηγησαμε για κανα δεκαλεπτο μεσα στη Βηθλεεμ.
Διπλα στο τειχος,
το οποιο φαινεται σχεδον απο παντου.

Η πολη Βηθλεεμ ειναι θλιβερη. 

 Η φτωχεια και η ανεργια κανουν καραμπαμ.
Τελικα φτασαμε εξω απο το Ναο της Γεννησης.
Ο Ναος της Γεννησης βρισκεται απεναντι απο ενα τζαμι.
Εγω Χριστο, εσυ Αλλαχ, ομως κι οι δυο μας ντριγκι ντριγκι.
Ηταν και Παρασκευη (η Κυριακη των Μουσουλμανων) και μπαινοντας στο ναο, ακουγαμε τις φωνες του Ιμαμη απο τα μεγαφωνα να κυρηττει το λογο του Προφητη. Καπως ετσι κανει και ο Παντελης στον Αγ. Αντωνη, οποτε μη χαιρεστε. 
Οι πιστοι προσευχονται (Ειναι σκυμμενοι πισω πισω). Ειναι η πιο σημαντικη στιγμη της εβοδμαδας. Η προσευχη της Παρασκευης.
Ο Ναος ηταν εντυπωσιακος και τιγκα στις Ρωσιδες. 
Οι Ρωσιδες τουριστριες τυλιγμενες με τα τσεμπερια προσπαθουν να ειναι σεμνες.
 Το βραδυ θα ξεσαλωσουν σε καποιο απο τα κλαμπ του Τελ Αβιβ.
Το τεκνο με το παρεο θα λικνιστει στην πιστα. Οι τυποι πισω θα λιωσουν στις βοτκες.
Η πορτα της εισοδου του Ναου ειναι στην ουσια 3 πορτες απο 3 διαφορετικες εποχες. Τις διακρινετε? 
Η μικρη κατω, η αψιδα λιγο πιο πανω και η τεραστια πυλη με το γεισο.

Αφου περασεις την πορτα μπαινεις στη στοα.
 Με τα ψηφιδωτα στο πατωμα.
 Και στους τοιχους. 
 Η εσωτερικη αυλη του Ναου ειναι πολυ εντυπωσιακη. Ο ηλιος καιει για μας τους gay
Τωρα που διωξανε το Γρηγορη οι Τζημεροι, λεω να ψηφισω ΝΔ. Εκει θα παει σιγουρα ο Γρηγορης. Ο Αντωνης τους παιρνει ολους για να κανει ανοιγμα σε ολους τους ψηφοφορους.
Ολες οι Ρωσιδες πλησιαζαν εναν εξαιρετικα παχυσαρκο Ελληνα παππα, αυτος τους εκανε αυτο το παραξενο ορθοδοξο κωλοδαχτυλο με το προτελευταιο δαχτυλο, κι αυτες τον χρυσωναν με ρουβλια, δολλαρια, ευρω και σεκελ. Ο τυπος τα εχωνε γρηγορα στην τσεπη. 
Στο εικοσαλεπτο που κατσαμε εκει, ειδα απειρες φορες τις ιερες χειρονομιες που ετσι κι αλλιως φερνω παντα συνειρμικα στο μυαλο μου. Κωλοδαχτυλο – Λεφτα, Κωλοδαχτυλο – Λεφτα. Η αληθεια ειναι οτι οι παππαδες στη Βηθλεεμ ειναι πιο προχωρημενοι απο αυτους στην Ελλαδα. Αντι να πληρωνουν τις Ρωσιδες για  το κωλοδαχτυλο, πληρωνονται απ΄αυτες. Βεβαια το κωλοδαχτυλο ειναι εξ΄αποστασεως και οχι εξ΄επαφης.
Στην εκκλησια βρισκεται και το σημειο της Γεννησης.
Εδω ακριβως γεννηθηκε ο Χριστος. 
Τωρα σκεφτομαι. Αν παω στο μαιευτηριο που γεννηθηκα πριν ουτε καν 40 χρονια (ουτε καν 40 ετσι?) και ζητησω να μου δειξουν ακριβως το σημειο που γεννηθηκα, αμφιβαλλω αν θα μπορεσουν, παρολο που πρεπει να μ΄εχουν γραμμενο στ΄ αρχεια τους. Αν ερθω μετα απο 300 χρονια, οχι το σημειο δε θα υπαρχει, αλλα ουτε καν το κτιριο. Μπορει να μην υπαρχει καν η πολη...
Και φυσικα δεν υποννοω οτι η Ελενη, η μητερα του Κωνσταντινου (που δεν ηταν συζυγος του πατερα του) διαλεξε ενα μερος στην τυχη για να καθορισει το σημειο της Γεννησης, γιατι αν το υπονοησω θα με πειτε απιστο, αντιχριστο και ανθελληνα. Επιτρεψτε μου μονο να βαλω μια φωτογραφια.
Και ξερετε οτι και πιστος ειμαι, και χριστιανος ορθοδοξος, και κυριως Ελληνας. Γιαυτο ψηφισα και Χρυση Αυγη για να ξεβρωμισει ο τοπος. Και στις επομενες εκλογες θα ξεκαθαρισει το τοπιο. 1ος ο ΤΣΙΠΡΙΖΑ, 2ος ο Αντωνης (μαζι με τη Ντορα), 3ος ο Μπενι, και μετα Κουβελης, Συγκαμμενος, Παπαρηγα και Εγερθουτου. Και θα γινει κυβερνηση συνασπισμου. Οχι ομως απο το ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ, αλλα απο συνασπισμο Τσιπρα, Συγκαμμενου, Παπαρηγας και Εγερθουτου. Θα εχουμε την καλυτερη κυβερνηση στην ιστορια της χωρας.
Ο Τσιπρας θα γινει πρωθυπουργος και θα αναλαβει την εσωτερικη πολιτικη, καθιερωνοντας κατωτατο μισθο 1.500€ και προσλαβανοντας ολους τους ανεργους στο δημοσιο. Θα σημειωθει αμεσως τρομακτικη αυξηση της παραγωγικοτητας και της οικονομιας.
Ο Συγκαμμενος θα αναλαβει την εξωτερικη πολιτικη. Θα παει να διαπραγματευτει το χρεος, το μνημονιο και τα λεφτα που μας χρωστανε οι Γερμανοι απο το Β΄ Παγκοσμιο Πολεμο, οι Τουρκοι απο τη Μικρασιατικη καταστροφη, οι Βουλγαροι και οι Τουρκοι (ξανα) απο τους Βαλκανικους, οι Τουρκοι (ξανα μανα) απο τον πολεμο του 1897, οι Τουρκοι (θα τους ξεζουμισουμε τους Μεμετηδες, πατριωτες!) απο την Τουρκοκρατια, οι Βενετοι απο τη Βενετοκρατια, οι Αραβες/Αβαροσλαβοι/Ρωσσοι/Βαραγγοι/Βικινγκς/Περσες/Χετταιοι/Θρακες/Ουνοι/Οστρογοτθοι/Βησιγοτθοι/Νορμανδοι/Καταλανοι/Βανδαλοι κλπ. απο τους πολεμους με το Βυζαντιο και οτι χωρα περισσεψει θα βρει κατι να τους παρει απο χρεη των βαρβαρων προς τους Αρχαιους Ελληνες. Θα τους γαμησει ολους ο χωρις σαλιο ο Πανος. Και ειδικα τους Γερμανους που τους ξερει καλα απο την αντιπροσωπεια της BMW που ειχε ο μπαμπας του. Δεν πουλαει BMW για να βγαλει λεφτα ο αγνος πατριωτης. Το κανει για να γνωρισει τον εχθρο και τα αδυνατα σημεια του εκ των εσω.
Εσω-εξωτερικη πολιτικη, δηλαδη ξεκαθαρισμα θα κανουν οι Εγερθουτου. Πρωτα θα διωξουν τα 400 εκατομμυρια λαθρομεταναστες που μολυνουν τα αγια χωματα της πατριδας.
Μετα τους Εβραιους, τους gay, τους κομμουνιστες, τους Βορειοηπειρωτες, τους Μικρασιατες και γενικα ολους τους μη Αρειους. Το καλο με τους Εγερθουτου ειναι οτι θα αρχισουν να πλακωνουν  στις σφαλιαρες τους βουλευτες των αλλων κομματων, κανοντας χρηση της ασυλιας τους, και οι υπολοιποι θα αρχισουν να ξανασκεφτονται τα περι ασυλιας στη Βουλη. Και οσο πιο γρηγορα την καταργησουν, τοσο καλυτερα γι΄αυτους.
Τελος η θεα η Αλεκα θα κανει εσωτερικη αντιπολιτευση ως μελος της κυβερνησης.  

Επειδη η ουρα για να κατεβουμε στο σημειο ηταν πολυ μεγαλη (οπως βλεπετε δεξια στη φωτο επανω), το λαμογιο ο Παλαιστινιος, που ειχε αναλαβει να μας ξεναγησει, λαδωσε το φυλακα που προσεχε να μη μπαινει κανεις απο την εξοδο και μας αφησε να μπουμε ανενοχλητοι απο κει. 
Η εισοδος ειναι δεξια και η εξοδος (φαινονται καποιοι να ανεβαινουν) αριστερα.
Μερικοι τυποι που μας ειδαν να κατεβαινουμε αναποδα (και που προφανως ειχαν περιμενει σα μαλακες αρκετη ωρα μεχρι να κατεβουν, στραβωσαν. Κι ενας απο αυτους, Γερμανος, μας την ειπε. "Ζις ιζ νοτ κογεκτ!" σε εντονο υφος. "Ισα μωρη χαμουρα, δωσε πισω τα λεφτα που χρωστατε απο τον πολεμο" του ειπα και τον αποστωμοσα. Και οχι απλα μας εκανε χωρο να περασουμε, αλλα μου εδωσε κι ενα πακο πενηνταευρα γιατι αναγνωρισε αμεσως ποσο αδικο ειχε. Και τσιμπουκι ηθελε να μου παρει αλλα δεν τον αφησα γιατι βρισκομασταν σε ιερο χωρο. Ο Παλαιστινιος εντωμεταξυ παραμυθιαζε τις Αμερικανες οτι ο Ιορδανος πρεσβης που ηταν (υποτιθεται) πισω μας, αναγκαστηκε να περιμενει στην ουρα, ενω εμεις οι εξυπνοι την παρακαμψαμε. Οι Αμερικανιδες συγκινηθηκαν και του εδωσαν εξτρα (μετα) φιλοδωρημα. Ωρες ωρες απορω πως αυτος ο λαος κυβερναει τον κοσμο... αν και η αληθεια ειναι οτι τη στιγμη αυτη η Ελλαδα κυβερναει τον κοσμο. Κλανει ο Τσιπρας και γινεται πρωτοσελιδο παγκοσμιως. Κριμα που δε ζει ο Μαρξ να απολαυσει την υπερτατη επιτυχια. Πως ενας μικρος και αδαμαστος λαος εχει κατορθωσει να φερει τον παγκοσμιο καπιταλισμο ενα βημα πριν την απολυτη καταστροφη. Χωρις ατομικες βομβες, χωρις ψυχρο πολεμο, χωρις κατασκοπιες και ιντριγκες, χωρις γκουλαγκ και εκτοπισεις, χωρις αναισθητικο και χωρις προφυλακτικο.
Στην υπογα γινοταν ο κακος χαμος απο τουριστες-θυματα που πιστευαν οτι ηταν στο Σημειο της Γεννησης.
Δεν κατσαμε πανω απο μια ωρα στη Βηθλεεμ. Α ναι! Και οι Αμερικανιδες πηγαν στον Ελληνα παππα και τους ευλογησε τις Βιβλους. Του τα ακουμπησανε κανονικα βεβαιως βεβαιως. Δε ρωτησα απο τακτ ποσα του εδωσαν, αλλα ετσι καυλωμενες που ηταν, μπορει να τον αρχιζαν και στα τσιμπουκια τον πατερ.


Πηραμε το δρομο της επιστροφης.
Στην επιστροφη, στο check point, στεκοταν ενας Ισραηλινος φανταρος διπλα σε εναν Παλαιστινιο. 
Και οι δυο κραταγαν οπλο. 
Θα μπορουσαν να καθονται διπλα διπλα σε μια αιθουσα Πανεπιστημιου. Η να παιζουν ποδοσφαιρο μαζι. Η ταβλι. Η να πινουν (αναλογα με το ποσο θρησκοι ειναι) σε ενα μπαρακι στην παραλια. Αλλα κραταγαν οπλο. 
Το ευχαριστο ηταν οτι δεν το εστρεφε ο ενας εναντιον του αλλου. 
Τελικα ξεκολλησαμε απο τους ελεγχους. 
Στο βαθος μας περιμενε, επιτελους, η Ιερουσαλημ...

2 σχόλια:

  1. Παντως εαν δεν φαινοταν πινακιδες στα αραβικα θα ελεγα ειναι φωτογραφια προαστίων καποιας πολης στην Ελλαδα και οχι Παλαιστίνη. Ωχ ειπα αληθεια και μη φαω και κανενα ξυλο απο τους Ελληνες που ζουνε στην Εποχή 3000 μ.χ. σην Βυζαντινη Αυτοκρατορια 2.0 χεχε.
    Χαιρετίσματα Χ.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τελικα νομίζω ότι το σημείο όπου γεννήθηκε ο Χριστός βρίσκεται ακριβώς πίσω από το διαφημιζόμενο σημείο που αποθανατίζει ο φωτογράφος.Εχει αλλάξει το σημείο όπου πιστεύεται ότι γεννήθηκε ο Κύριος λόγω της διπολικότητας της γής. Το αμφιλεγόμενο σημείο αποτελει τρύπα γκολφ που πέζεται με χρυσό μπαστούνι.

    Νίκος Σολ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή