Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

Ελλαδα - Πολωνια: pre game

Ζουμε ιστορικες στιγμες!
Η Ελλαδα μεσα στην ασταματητη παρακμη της ουτε λεπτο δεν ξαποσταινει και ξανα προς τη λοξα τραβα!
Παιζουμε πρωτο θεμα σε ολα τα ειδησειογραφικα πρακτορεια του κοσμου με τους Εγερθουτου να δερνουν ξεσαλωμενες εθνικιστριες/κομμουνιστριες σε μονιμη κλιμακτηριο, καλεσμενοι σε μια εκπομπη ενος γραφικου παππου που πρεπει να ειναι το μοναδικο αρσενικο σε περιοδο εμμηνοπαυσης. Ο wanna be πιο σοβαρος και ετοιμολογος εκπροσωπος μιας εγκληματικης οργανωσης παρωδια οπου καταφερε να μπει με εκλογες παρωδια στο κοινοβουλιο παρωδια ενος κρατους παρωδια, δερνει σε ζωντανη μεταδοση μιας εκπομπης παρωδια την εκπροσωπο ενος κομματος παρωδια. Την ιδια ωρα που η Εθνικη ομαδα ανοιγει το τουρνουα σε εναν αγωνα που θα μεταδοθει σε 200 χωρες του κοσμου. Ειμαστε η χωρα σταρ παγκοσμιου βεληνεκους!



Και ως εκπροσωποι της χωρας στην Πολωνια, δεν πλακωσαμε καμμια κομμουνιστρια, αλλα συμπεριφερθηκαμε ως απολυτοι σταρ. Δεν κυκλοφορουν πολλοι Ελληνες (ακομη) στη Βαρσοβια. Δεν κυκλοφορουν πολλοι ξενοι γενικα. Ειδαμε αρκετους Ισπανους (που δεν παιζουν καν εδω) και λιγους Ιρλανδους. 







Το Fan Zone βρισκεται στο σημειο που ξεκινουσε το μεγαλυτερο εβραϊκο γκετο της ναζιστικης Ευρωπης.

Κι εμεις οι εξωτικοι και με τα μπλουζακια μας και τις σημαιες μας γιναμε για λιγο σταρ. Δωσαμε συνεντευξεις στο Πολωνικο ραδιοφωνο, στη Ρωσικη Τηλεοραση και στο καναλι της Uefa. Ηπιαμε μπυρες στο Fan Zone μπροστα απο το Palac Kultur i Nauki. Το Παλατι Πολιτισμου και των Επιστημων. Το πιο μισητο κτιριο στη Βαρσοβια, δωρο των σιχαμενων Σοβιετικων.
Τοσο μισητο, που το ονειρο καθε πατριωτη Πολωνου ηταν να το δει μια μερα να καταρρεει, οπως και το ονειρο του Γαβρου ειναι να περασει μια μερα στον επομενο γυρο του Champions League. Τελικα οσο περναν τα χρονια, ο Πολωνος δε θα δει το ονειρο του να πραγματοποιειται. Γιατι, μηπως θα το δει ο Γαβρος?



Μας την πεσανε Πολωνοι, Πολωνεζες, μεθυσμενοι Λευκορωσοι, σουρωμενοι Ιρλανδοι. Ενας μεθυσμενος Πολωνος, ευγενεστατος ομως, την επεσε σε ενα Ελληνοπουλο της παρεας, ο οποιος δεν του εδινε σημασια γιατι νομιζε οτι ο Πολωνος του εκανε κωλοδαχτυλο. Οχι σαν κι αυτο που εκαναν οι παππαδες στο Ισραηλ. Το ευρωπαϊκο κωλοδαχτυλο, εννοω. Μετα καταλαβε ο μαλακας (ο δικος μας) οτι ο Πολωνος ειχε ενα δαχτυλο λιγοτερο (του ελειπε ο δεικτης) και απλα την ωρα που του εδινε το χερι, εμοιαζε σα να του κανει κωλοδαχτυλο. 






Στο αεροπλανο διαβαζαμε την πιο δημοφιλη πολωνικη εφημεριδα, τη gazeta
 
 
"Διαβαζαμε" τροπος του λεγειν, γιατι τα Πολωνικα μας ειναι χειροτερα κι απο τα Αγγλικα του Τσιπρα, και ειδαμε μια φωτογραφια ενος Ελληνα και ενος Πολωνου με ενα ελληνοπολωνικο κασκωλ σε ενα ελληνικο εστιατοριο στη Βαρσοβια.
Το μεσημερι χθες, εκει που καθομαστε στη Nowy Swiat, το Κολωνακι της Βαρσοβιας, και περνουσαν διπλα μας πολυ αραια και που Ελληνες, περασε και ενας τυπος που μας επιασε κουβεντα. Και μας αφησε την καρτα του μαγαζιου του (ελληνικου) να παμε το βραδυ μετα τον αγωνα. "Παιδια, αν νικησουμε θα γινει και γαμω τα παρτυ". 
"Γιατι ρε φιλε? Δηλαδη αν χασουμε τι θα γινει?" 
"Παλι γαμω τα παρτυ θα γινει. Κοιταχτε. Δεν το κανουμε για τα λεφτα. Για να περασουμε ωραια το κανουμε." 
Ναι ρε μεγαλε. Οσοι εχουν επιχειρησεις, δε δουλευουν για τα λεφτα. Για να περασουν ωραια δουλευουν. Καλα δεν του το ειπαμε κιολας για να μην παρεξηγηθει...
Μετα που ειδαμε τη φωτογραφια στην εφημεριδα, τον αναγνωρισαμε. Ηταν ο τυπος δεξια. Τουλαχιστον κανει κονσομασιον ο ανθρωπος. Δε μπορω να πω.










Και η Ξανθη ειναι εδω!

Και οι ξανθιες ειναι εδω!

Το καλυτερο σημειο του Show στη Fan Zone.

Το βραδυ ξαναβερθηκαμε στο Fan Zone και απο κει παλι Nowy Swiat και μπλεξαμε με κατι Ελληναρες που ειχαν πουλησει τα εισιτηρια που τους περισευαν σε μια παρεα rich and famous Πολωνων, που μαλλον ηταν rich enough να τα αγορασουν, αλλα not famous enough για να τα βρουν στην Πολωνια. Τελικα βρηκαν τους Ελληναρες, τα αγορασαν για 150€ και οπως ειπαν οι Ελληναρες "μονο τσιμπουκια δε μας εκαναν". Δε νομιζω οτι υπερεβαλλαν οι Ελληναρες περι τσιμπουκιων, διοτι οι τυποι μας κερνουσαν αβερτα ποτα. Ολοι φιλελληνες, ειχαν παει παντου στην Ελλαδα. Ο ενας απ΄οτι μαθαμε απο το κουνιαδακι μου ειναι πολυ γνωστος στην Πολωνια. Μοντελο που ειναι στην επιτροπη ενος casting show στην τηλεοραση. Τρελοκομειο και ψιλοgay, μας μιλαγε με ενθουσιασμο για τη Γλυφαδα, τη Βουλιαγμενη, το Κολωνακι και τη Μυκονο.
Γενικα ολη τη μερα μας χαιρετουσαν ολοι. Μας αγκαλιαζαν, θελαν φωτογραφιες μαζι μας, και μας ελεγαν "Grecja Kalimera!" Μερικοι μιλουσαν ελληνικα μετα απο πολυετη θητεια στην Ελλαδα και ολοι εδειχναν χαρουμενοι.
Ελληνες οπως ειπα δεν κυκλοφορουσαν πολλοι, ειδαμε πολλες τσουτσουνοπαρεες 7-8 ατομων ηλικιας 50+, αλλα αναμενουμε περιπου 4.000. Οπως και να το κανουμε θα κανουμε πιο πολλη φασαρια απο τους Πολωνους, οσοι και να ειναι αυτοι.
Ειδαμε στο δρομο το Χελακη που μας χαιρετισε ευγενεστατος και μας καλωσορισε στην Πολωνια. Τον ευχαριστησαμε αν και θα επρεπε να τον καλωσορισουμε εμεις.
Ηταν πολυ ωραια και αυριο θα ειναι ακομα πιο ωραια στο γηπεδο.
Και για οσους εχουν ξεχασει τους στιχοι του Εθνικου Υμνου, τους υπενθυμιζω:
ΣΗΚΩΣΕ ΤΟ! ΤΟ ΓΑΜΗΜΕΝΟ!
ΔΕ ΜΠΟΡΩ, ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ!
Νικ, εχω την αδεια για το τραγουδι ή θες δικαιωματα?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου