Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

I am back

Ξερω, περασε καιρος απο το τελευταιο post. Δε θυμομουνα καν ποσος και το καρατσεκαρισα τωρα.
20 μηνες. Ηταν το ξεκινημα της Κρισης. Το γραφω με κεφαλαιο "Κ", γιατι απο δω και περα θα μιλαμε για Ελλαδα "π.Κ." και Ελλαδα "μ.Κ." Εξ' ου και ο νεος τιτλος "Ζαρντινιερα μ.Κ."
Τοτε ξεκινουσα το τελευταιο μου post Ναζι κανεις η να μη ζει? με το  "Το ξερω οτι εχω καιρο να γραψω. Καβλες να γραψω εχω. Χρονο δεν εχω."
Αυτους τους τελευταιους 20 μηνες, η αληθεια ειναι πως ειχα χρονο.
Αλλα δεν ειχα καβλες.
Ολη η κατασταση με ειχε ξενερωσει απιστευτα. Πιο πολυ με ειχε ξενερωσει το γεγονος οτι η κριση θα μπορουσε να ειχε γινει ευκαιρια για μια αλλαγη της απιστευτης νεο-ελληνικης νοοτροπιας προς το καλυτερο. Αλλα αντι γι αυτο βγαλαμε το χειροτερο εαυτο μας προς τα εξω. Και οταν λεω προς τα εξω, εννοω πολυ εξω. Περασε και τα συνορα. Αντι να δειξουμε οτι ξεκιναμε να βαζουμε ταξη στο μπουρδελο, δειξαμε για παραδειγμα τα ταξι που απεργουν...
Και ενω πριν οπουδηποτε κι αν βρισκομουν εκτος Ελλαδας, λεγοντας πως ειμαι Ελληνας, με αντιμετωπιζαν ολοι παγκοσμιως στη χειροτερη περιπτωση με συμπαθεια (στην καλυτερη θελαν να κανουν σεξ μαζι μου, αντρες και γυναικες, σ' αυτα θα κολλησουμε τωρα, τι σκατα αρχαιοι Ελληνες ειμαστε?), τωρα στην καλυτερη περιπτωση με αντιμετωπιζουν με sympathy, με την αγγλικη, ισως και αρχαιο-ελληνικη εννοια της λεξης, που σημαινει συμπονοια.
Ας προσεχαν βεβαια αυτοι οι μαλακες οι Κουτοφραγκοι, γιατι ενω νομιζαν οτι ειμαστε απογονοι των Αρχαιων Ελληνων, στην πραγματικοτητα ειμαστε ενα συνονθυλευμα απο ολους τους λαους και τους κατακτητες που περασαν απο το μεγαλυτερο σταυροδρομι της ιστοριας τα τελευταια 3.000 χρονια. Βεβαια δε σας λεω οτι βιολογικα η εστω πολιτισμικα δεν εχετε να κανετε ΑΠΟΛΥΤΩΣ τιποτα με τους Αρχαιους Ελληνες, για να μη θιξω το εξαιρετικο DNA σας. Εκτος αν ειστε απο τη Σαλονικη, οποτε καρντασια ειστε ολοι απ΄ευθειας απογονοι του Μεγαλου Αλεξανδρου, στο αγαλμα του οποιου εχει κανει μερικα μνημοσυνα ο Πανικας ο Ψωμιαδης, γιατι οπως ειναι γνωστο ο Μεγας Αλεξανδρος δεν ηταν απλα Ελληνας και Μακεδονας, αλλα και Χριστιανος Ορθοδοξος και οπαδος του ΜΠΑΟΚ.

Το blog το ξεκινησα πριν απο 5 χρονια για να κραταω επαφη με τους πιο πολλους απο σας επειδη σας ειχα ψιλοχασει. Μετα αρχισα να καταγραφω τα ταξιδια που εκανα και να σχολιαζω φαιδρα την φαιδρη ελληνικη πραγματικοτητα. Συνηθως αυτα πηγαιναν μαζι. Λυπαμαι καμια φορα που σας πληγωσα, αλλα τα ηθελε η κωλαρα σας. Τον τελευταιο καιρο που δεν εγραφα, σας ελεγα διαφορα (εσας που συναντησα τουλαχιστον) που δε σας αρεσε να τα ακουτε και με βριζατε. Και ισως να ειχατε δικιο...
Αλλα δεν ειχατε. Δεν ειχατε, δυστυχως για ολους μας.

Τωρα επιστρεφω. Και θα επεστρεφα με Μοσχα, που ηταν το τελευταιο ταξιδι που πηγα πριν μια βδομαδα.


Αλλα θα ξεκινησω αλλιως. 
Θα σας παω στη Σιγκαπουρη.
 Κι αυτο γιατι εχει σχεση με την Ελλαδα. Θα μπορουσε να ηταν μια εντελως αδιαφορη περιοχη της Γης. Στην πραγματικοτητα ηταν παντελως αδιαφορη μεχρι προσφατα. Δηλαδη και η Ελλαδα ειναι η τηταν παντελως αδιαφορη? Οχι, και αυτο θελω να πω. Πηγα σε ενα μερος που απο πλευρας ιστοριας, πολιτισμου, κλιματος, φυσικης ομορφιας, κλπ. δεν εχει να επιδειξει απολυτως τιποτα το ιδιαιτερο, ομως τραβαει Ευρωπαιους και Αμερικανους οχι μονο για διακοπες, αλλα για να μεινουν μονιμα εκει. Και ενω απορω γιατι συμβαινει αυτο, η αληθεια ειναι οτι κι εγω θα πηγαινα πολυ ευχαριστως να μεινω εκει μονιμα. Μονιμα για μερικα χρονια εννοω.
Και θαυμαζω ανθρωπους που απο βαλτοτοπους καταφερνουν να φτιαχνουν παραδεισους. Σε αντιθεση με αλλους που παιρνουν παραδεισους και τους καταστρεφουν. Ονοματα δε λεμε, υποληψεις δε θιγουμε.
Για μας λεω.
Και γιαυτο φταινε οι Αρχαιοι ημων (ημων... λεμε τωρα) προγονοι. Που μας αφησαν μια τεραστια κληρονομια.
Και φταινε και οι Ευρωπαιοι φιλελληνες (και ειδικα οι Γερμανοι ρομαντικοι) του 17ου-18ου αιωνα που ηρθαν στα μερη που ανθησε ενας τεραστιος πολιτισμος και ανακαλυψαν μερικους τσομπανηδες και μερικους κλεφτες σε ημιαγρια κατασταση. Και τους επεισαν οτι ηταν απογονοι δοξασμενων προγονων. Και αυτοι (οι τσομπανηδες και οι κλεφτες εννοω) δημιουργησαν ενα καινουργιο εθνος, μια καινουργια γλωσσα και ενα καινουργιο κρατος. Ενα κρατος που δημιουργηθηκε μονο και μονο για να το κλεβουν οι πολιτες του. Περηφανοι πολιτες. Απογονοι σημαντικων προγονων. Πολιτες που μεσω της ψηφου τους, εδιναν την εγκριση στους πολιτικους να συνεχισουν το πλιατσικο. Με ανταλλαγμα φυσικα μια θεσουλα στο δημοσιο. Οι αποπανω τρωγαν και πεταγαν τα κοκκαλα στους αποκατω. Και οι αποκατω δε μιλαγαν. Μονο και μονο γιατι ζουσαν με την ελπιδα οτι θα βρεθουν κι αυτοι απο πανω. Εδω και 180 χρονια. Θα γυρισει κι ο τροχος, να γαμησει κι ο φτωχος.
Οχι, δεν τα φαγανε μαζι. Απλα υπηρχαν αυτοι που ετρωγαν, και αυτοι που θελαν να φανε, αλλα δε μπορεσαν. Και οποιος δεν ανηκε σε μια απο τις 2 κατηγοριες, δεν ανηκε και στη χωρα.
Οι υπολοιποι ομως ηταν ευτυχισμενοι. Και οι αποπανω και οι αποκατω. Και περηφανοι απογονοι σπουδαιων προγονων. Μην το ξεχναμε αυτο.
Οι αποκατω δε μιλησαν ποτε. Παντα τους πεταγαν ενα κοκκαλακι οι αποπανω. Και οι αποκατω τους εγλυφαν με ευγνωμοσυνη. Και πιστευαν οτι ηταν κατι σημαντικο. Ειδικα επειδη ειχαν σημαντικους προγονους. Και ειδικα οταν το οικονομικο τους επιπεδο αρχισε να ανεβαινει στα μεσα της δεκαετιας του '90. Το πολιτισμικο τους επιπεδο ομως δεν ακολουθησε το οικονομικο. Για παραδειγμα, ο μαλακας που ξεσηκωνε τον κοσμο με την κομμενη εξατμιση του παπιου, τωρα τον ξεσηκωνε με το στερεο-φονικο (το γραφω επιτηδες με "ο", δεν ξεχασα τα ελληνικα μου) του αυτοκινητου. Οι αποκατω εγιναν σιγα σιγα οι τεμπεληδες της ευφορης κοιλαδας, που ηταν απασχολημενοι με τον εαυτο τους και δεν τους ενοχλουσε τιποτα.
Δεν τους ενοχλησε η διαφθορα, η φοροδιαφυγη, η καταστροφη του περιβαλλοντος, τα φακελακια των γιατρων, το καυσαεριο, η κατασταση των σχολειων, των νοσοκομειων, τα σκουπιδια, η αναρχη αναπτυξη των πολεων, ο ωχαδερφισμος, τα αυτοκινητα που πολλαπλασιαζονταν, οι μεζονετες που σηκωνονταν στα καμμενα.
Δεν τους ανοχλησε η βλακεια και ο νεοπλουτισμος που ξεχειλιζαν παντου.
Δεν αγανακτησαν οταν η Γιαννα εκαψε το δασακι της Φιλοθεης με τα πυροτεχνηματα του παρτυ των Ολυμπιακων αγωνων. Γιατι το δασακι δεν ηταν δικο τους.
Δεν αγανακτησαν οταν το πεθανε το παιδακι απο μια σπανια ασθενεια, γιατι δεν του επετρεπε το ΙΚΑ να παει για εγχειριση στο εξωτερικο επειδη ελειπαν μερικα χαρτια. Γιατι το παιδακι δεν ηταν το δικο τους.
Δεν αγανακτησαν οταν οι βουλευτες δεν ηραν την ασυλια αλλων βουλευτων που ειχαν αποφυλακισει εμπορους ναρκωτικων, ειχαν μηνυθει για αξιοποινες πραξεις ασχετες με την πολιτικη τους δραστηριοτητα, ακομα ειχαν σκοτωσει πολιτες οδηγωντας μεθυσμενοι. Γιατι το θυμα δεν ηταν δικος τους.
Δεν αγανακτησαν οταν  χρονια τωρα πληρωναν διοδια για δρομους καρμανιολες. Γιατι το παιδι που σκοτωθηκε δεν ηταν δικο τους.
Δεν αγανακτησαν οταν κανενας πολιτικος δεν καταδικαστηκε για το σκανδαλο της Siemens, των υποβρυχιων, των υποκλοπων, της Proton, του Κοσκωτα, και ποσα αλλα που δε μου ερχονται τωρα.
Αγανακτησαν ομως ξαφνικα και επισης ξαφνικα οι αποκατω ανακαλυψαν ολα τα παραπανω.  Πως τα ανακαλυψαν?
Οταν τους εκοψαν μερικα (εως παραπανω απο μερικα) ευρω απο τους μισθους και τις συνταξεις τους. Τοτε βγηκαν στους δρομους. Και απο τοτε οι αποπανω δε μπορουν να βγουν στο δρομο. Εκει που τους εγλυφαν οι αποκατω, τωρα τους φτυνουν. Τωρα ειναι πια αργα ομως.

Ειχε δικιο ο Βασιλης που τραγουδουσε:
Βαρέθηκα τους πάνω, βαρέθηκα τους κάτω
το τρύπιο μου φιλότιμο, που έφτασε στον πάτο.
Και στο ρεφραιν λεει:
Ευτυχώς που η πατρίς δικαιώνεται, σε ταβέρνες πλατείες κι αλάνες
ευτυχώς που δε χάθηκε ο έρωτας, ευτυχώς που υπάρχουν πουτάνες!

Η πατρις λοιπον τωρα δικαιωνεται, γιατι τωρα φαινεται τι ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ηταν.
Δικαιωνεται, γιατι σε ποια αλλη πολιτισμενη χωρα θα δεις το Μαρινακη, το Μπεο, τον Πατερα και τον Ψωμιαδη προεδρο ΠΑΕ, τον αλλο Ψωμιαδη νομαρχη, τον Κουγια δικηγορο, τον Τραγκα δημοσιογραφο, τον Ανθιμο και τον Καλλινικο μητροπολιτες, την Καιλη και τον αστυνομο Θεοχαρη βουλευτες, τη Ματσουκα ευρωβουλευτη, το Χρυσοχοιδη και το Βοριδη υπουργο, το Μπουμπουκο υφυπουργο, την Πανια, την Τρεμη και τη Σταη τηλεπαρουσιαστριες, το Λυμπεροπουλο (οχι τον ποδοσφαιριστη) συνδικαλιστη, τον Καρβελα συνθετη, το Σμαραγδη σκηνοθετη, τον Πουρουπουπου αθλητικο εκφωνητη και το Γαυρο πρωταθλητη!

Επειδη ομως αισθανομαι οτι εχετε στραβωσει με αυτα που γραφω και εχετε αρχισει να με γαμοσταυριζετε και να μου κανετε βουντου, υποσχομαι στα επομενα post να σας τη λεω οσο μαλακα (πιο μαλακα) γινεται. Χαλαρωστε λοιπον.

Και παραγγειλτε ενα Singapore Sling στο bar του Ζαρντινιερα μ.Κ. η αλλιως Ζαρντινιερα ΙΙ. 
Το Ζαρντινιερα Ι βουλιαξε γιατι δεν ειχε φουγαρα (οπως ελεγαν και στο "Κλαμα βγηκε απο τον Παραδεισο"). 
Παμε Singapore!
Γυριστε σελιδα εδω. Γυριστε σελιδα γενικα.





1 σχόλιο:

  1. Αγαπητή Ζαρντινιέρα ΙΙ/μ.Κ.,

    καλώς ήρθες και καλά ποστς!

    Αλλά σε κάθε περίπτωση μην ρίξεις τους τόνους... στο κάτω κάτω "μακροπρόθεσμα είστε όλοι νεκροί".... οπότε εμείς που θα μείνουμε να έχουμε κάτι να ακονίζουμε το μυαλουδάκι μας!

    πάμε γερά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή