Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Singapore 2 - Marina Bay

H Marina bay ειναι το πιο προσφατο (αλλα σιγουρα οχι το τελευταιο) εντυπωσιακο project της πολης. Ενα βαλτωδες κομματι της παραλιας διαμορφωθηκε σε λιμανι με ελεγχομενη εισροη/εκροη νερου. Οι ουρανοξυστες γυρω απο τη μαρινα εχουν χτιστει την τελευταια πενταετια.
Και η αληθεια ειναι οτι το βραδυ ειναι πιο εντυπωσιακοι απο το πρωι.






All the money ομως ειναι το ΓΑΜΗΣΤΕΡΟΤΑΤΟ casino-resort Marina Bay Sands
Τρια κτιρια  που συγκρατουν στην κορυφη τους κατι που μοιαζει με ξεφουσκωτη καποτα. Τι εχει εκιαπανω? Θα δουμε σε λιγο. Μπροστα παντως εχει ενα φο-βε-ρο εμπορικο κεντρο. Ειμαι ο τελευταιος ανθρωπος στον κοσμο που εντυπωσιαζεται απο malls. Αυτο ομως ειναι απιστευτο!


(Σαφως και δεν ειναι δικια μου η φωτο... Ψηφιακη μακετα ειναι)




Πισω μου εχω οχι το σατανα, αλλα τη μαρινα. Μπροστα μου το mall και ακριβως πισω το ξενοδοχειο. Πριν μπεις στο mall μπορεις να ριξεις ενα νομισμα να σου φερει τυχη, μπας και κερδισεις στο καζινο. Πετας το νομισμα και αν εισαι τυχερος πεφτει μεσα στην τρουπα. Που παει αν πεσει μεσα στην τρουπα? 



Εδωθε!

(Ουτε αυτη ειναι δικη μου αλλα δεν ειχα καμια καλη) 


Κι οταν βαρεθεις να ψωνιζεσαι στο mall, περνας το γιοφυρι και βγαινεις στο ξενοδοχειο.

Lobby.

Κι απο κειθε παιρνεις το ασανσερ που σε ανεβαζει στον 57ο οροφο, στην οροφη που οπως προανεφερα μοιαζει με στραβοχυμενος δονητης. 
Και ονομαζεται Sky Park. Με την πιο απιστευτη πισινα που υπαρχει στον κοσμο.
 Δεν υπαρχουν λογια...


 Vertigo.

Θα με ρωτησετε τωρα. Αν κανει κανα τσαφ η γραια η Ασιατισσα και βουτηξει στο κενο απο την ακρη της πισινας, θα πεσει 57 οροφους?
Οχι. Μετα την ακρη της πισινας υπαρχει μια ταφρος. Λιγο πιο εξω και λιγο πιο χαμηλα. Τωρα απο την ταφρο που θα πεσει, αν ξαναβουτηξει στο κενο, ε τοτε θα πεσει...


Το jacuzzi ειναι απο την πισω μερια της πισινας. Επειδη εκεινο το βραδυ ειχε χαλασει το συστημα μπουρμπουληθροποιησης οποιος εμπαινε μεσα επρεπε να κλανει.





Και το πιο ωραιο μπαρ που εχω παει ποτε. Μεχρι το επομενο.

KU DÉ TA

Δεν ξερω γιατι λεγεται ετσι. Νομιζω οτι κατι σημαινει στα Ινδονησιακα. Παντως δεν εχει σχεση με το γαλλικο Coup dtat που σημαινει πραξικοπημα. Σαν κι αυτο που μας εχουν υποχρεωσει οι ξενερωτοι Ευρωπαιοι, που δε φτανει που τους κανουμε τη χαρη και τους επιτρεπουμε να μας δανεισουν, ζητανε και τοκους κιολας...
 
Παντως η κυβερνηση ης Σινγκαπουρης απαγορευει το τζογο, αλλα επιτρεπει τη λειτουργια καζινο μεσα σε resort. Για να μη νομιζετε οτι κωλοτουμπες κανουνε μονο σε συγκεκριμενη πτωχη, πλην τιμια (ε, λεμε και καμια μαλακια να περασει η ωρα) χωρα.

Τελος δευτερου μερους. Sorry, που τα post ειναι μικρα.
Τα σπαω, οχι για να σας σπαω τ' αρχιδια, αλλα γιατι ο φωτοβορος blogger (το tool του Google για blogs) μου τρωει τις φωτογραφιες (εξ ου και το "φωτοβορος") και εχω ξενυχτισει για να τις ξανα ανεβασω, γαμω την αγανακτηση, γαμω!
Η Σιγκαπουρη συνεχιζεται οσονουπω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου