Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

H Σκόνη του Χρόνου

Ειναι δυνατον να ξεκινας post με ενα σκονισμενο παπουτσι? Ειναι!
Και τι σημαινει αυτο? Σημαινει οτι η σκονη πανω στο παπουτσι δεν ειναι οποιαδηποτε.
Τι ειναι δηλαδη? Χρυσοσκονη?
Οχι! Ακομα κατι ακομα πιο πολυτιμο. Ειναι η Σκονη του Χρονου
Το ξερω οτι σας κουφανα με την ποιητικη εισαγωγη μου και το σκεφτομαι πολυ σοβαρα να ριξω ενα συνθημα για το Γαυρο για να επανερθω στο γνωστο φαιδρο υφος μου.
Η σκονη παντως δεν ειναι οτι κι οτι. Ειναι σκονη απο την ερημο Σαχαρα. Kαι οχι απ΄ οπουδηποτε απο την ερημο. Ειναι απο τις Πυραμιδες.
Η Πυραμιδα που βλεπετε, δεν ειναι η γνωστη. Του Χεοπα. Ουτε του Κλεοπα. Δεν ειναι καν μια απο τις γνωστες Πυραμιδες της Γκιζας. Ειναι η μια απο τις δυο μεγαλες Πυραμιδες της Dashur. Τις εχτισε ο πατερας του Χεοπα, ο Sneferu ή Snofru.  Βασικα μια ηθελε να φτιαξει ο ανθρωπος. Τι να τις κανει και τις δυο? Οι πυραμιδες ηταν ταφοι και ο Sneferu χρειαζοταν μονο εναν ταφο, αρα μια μονο πυραμιδα. Αν του τις πληρωνε η ΕΟΚ με τα πακετα Delors (γνωστα και ως ΚΠΣ), θα εγραφε το κοστος στην καραπουτσαρα του και θα εφτιαχνε 10 πυραμιδες για να βγαλουνε κανα φραγκο κι οι κολλητοι του διαπλεκομενοι εργολαβοι καναλαρχες. Αλλα απο την τσεπη του τα πληρωνε ολα και δεν τον επαιρνε να κανει διπλες σπαταλες. Γιαυτο παρηγγειλε μονο μια. 
Προκυρηξε και διεθνη διαγωνισμο που τον κερδισε η Hoch-Tief.
Δεν ειναι τυχαιο το σημα της Hoch-Tief.
Ειναι επηρεασμενο απο την πρωτη της δουλεια παγκοσμιως.
Ξεκινησε λοιπον η κατασκευη, αλλα μετα απο λιγο καιρο, η πυραμιδα  αρχισε να παρουσιαζει συμπτωματα ασταθειας, ακρατειας και συχνοουριας και υπηρχε ορατος κινδυνος καταρρευσης. Και οι αρχιτεκτονες προκειμενου να αποφυγουν την καταρευση, προχωρησαν στη λυση του κουρεματος, αναγκαστηκαν δηλαδη να αλλαξουν την κλιση της με αποτελεσμα να μοιαζει σα στραβοχυμενος λουκουμας.
Απο αυτη τη γωνια νομιζω φαινεται καλα η αλλαγη κλισης.
Κι οταν ο Sneferu ειδε το αποτελεσμα φρικαρε και αρχισε να μπινελικιαζει σαν τον Τραγκα τους Γερμανους, που απο τοτε ειχαν αποκτησει κακη φημη οτι πολλες κατασκευες τους γερνουν. Και καποιοι τα παιρνουν. Για παραδειγμα, ο Υπουργος του που ηταν υπευθυνος για την παραγγελια. Και οταν κατηγορηθηκε οτι επαιρνε πυρα-μιζες, εκανε το μαλακα και επινε την αιγυπτιακη φραπεδια του με θεα την πυραμιδα καθισμενος στο νεοκλασικο που ανηκε σε εταιρια off-shore, λεγοντας οτι ειναι αθωος και οτι ολα ειναι σκευωρια των Γερμανων και των πολιτικων του αντιπαλων. Στ΄αρχιδια του αλλωστε, αφου: 
- πρωτον: ηταν πρωην υπουργος και κολλητος του πατερα του Φαραω, 
- δευτερον: τα τυχον αδικηματα των φαραωνικων παραγραφονταν σε δυο χρονια βαση ενος νομου που ειχε περασει ο προηγουμενος Φαραω (ο οποιος ηταν gay, χαζοβιολης και ανηψιος αλλου πολυ παλαιοτερου Φαραω και συμφωνα με πολλες δημοσκοπησεις θεωρειτο απο τον Αιγυπτιακο λαο ο "καταλληλοτερος" ως Φαραω) και   
- τριτον: Στην Αρχαια Αιγυπτο δεν τιμωρουνταν αυτος που επαιρνε πηρα-μιζες, αλλα αυτος που εδινε. Δηλαδη οι Γερμανοι. Οι οποιοι ειχαν το κακο συνηθειο να καταδικαζουν πολιτες τους οι οποιοι εδιναν πηρα-μιζες για να παιρνουν δουλειες σε χωρες σαν την Αρχαια Αιγυπτο, οπου ολες τις δουλειες, τις επαιρναν οσοι εδιναν τις καλυτερες πηρα-μιζες. Και γιαυτο δεν εφταιγαν οι Αιγυπτιοι, αλλα οι Γερμανοι. 

Τελικα, το τεχνικο προβλημα δε διορθωνοταν και ο Sneferu λοιπον, αναγκαστηκε να παραγγειλει καινουργια πυραμιδα, εναμισι χιλιομετρο μακρυα απο την πρωτη. Η καινουργια πυραμιδα τελειωσε μετα το θανατο του και η μουμια του μεταφερθηκε εκει, απο την πρωτη.
Αυτη που ειδατε λοιπον στην αρχη ειναι η δευτερη. Η επονομαζομενη και Κοκκινη Πυραμιδα.      
Ξανα η κοκκινη πυραμιδα. Sorry που η φωτο ειναι παρομοια με την πρωτη,
αλλα το θεαμα ειναι τρομερο και απλα δεν περιγραφεται. 

Ουτε με λογια, ουτε με φωτογραφιες...

Δεν ονομαστηκε κοκκινη λογω οιασδηποτε σχεσης με την Αλεκα ή τον πραγματικο πατερα της τον Ιωσηφ, αλλα λογω του χρωματος της πετρας που χρησιμοποιηθηκε για την κατασκευη της. Η πετρα αυτη ηρθε στο φως, οταν οι νεοαφιχθεντες Αραβες που εμφανισθηκαν τον 7ο αιωνα, αρχιζαν να αφαιρουν το υλικο επιστρωσης για να το χρησιμοποιησουν στα σπιτια τους. Και εκτος απο το να κατασκευασουν σπιτια χωρις να αγορασουν το υλικο, δημιουργησαν και τον φαραω-μουσουλμανικο πολιτισμο για να εχουν κατι να εκμεταλευονται εμπορικα οι καθυστερημενοι απογονοι τους. Ακριβως οπως οι θρησκοληπτοι Ρωμαιοαλβανοελληνες αυτοκρατορες της Ανατολικης Ρωμαϊκης Αυτοκρατοριας και οι παρατρεχαμενοι τους, γκρεμιζαν τους αρχαιους Ελληνικους ναους, για να φτιαξουν με τα αρχαια υλικα χριστιανικους ναους. Και να δημιουργησουν ετσι τον περιφημο ελληνοχριστιανικο πολιτισμο για να μπορει να τον εμπορευεται ψηφοθηρικα ο εκαστοτε Νεοελληνας κουτοπονηρος πολιτικαντης (ειτε λεγεται Πανικας, ειτε λεγεται Εφραιμ, ειτε λεγεται Πανος Συγ-καμμενος) εκμεταλευομενος την πρωτογονη αγνοια και τη βαρβαρη ημιμαθεια του Νεοελληνα ψηφοφορου. Μηπως ηρθε η ωρα να απαιτησουμε την επιστροφη των μαρμαρων απο την Εκκλησια?
File:Kapnikarea222.jpg
Το εσωτερικο της Καπνικαρεας στην Ερμου. Οι κιονες ειναι Κορινθιακου ρυθμου. Συμπτωσουλα ε?
Μπειτε μια φορα μεσα. Οχι συνεχεια στο Zara.

Το μοναδικο πραγμα που ειναι γνησιο στην Ελλαδα ειναι η ελληνικη μουσικη. 
Απολαυστε αυθεντικη ελληνικη λαϊκη μουσικη απο τον Αποστολο Καλδαρα.
Και μετα δειτε αυτο το βιντεακι. 
Το "δικο" μας ειναι σαφως καλυτερο. Γενικα το δικο μας ειναι παντα καλυτερο. 
Αυτο ειναι και το ηθικον διδαγμα του παρακατω βιντεο. 




Ξανα πισω στις Πυραμιδες, το Dahshur το τριτο και μακρυτερο (σε αποσταση) πυραμιδοsite στα περιξ του Καΐρου. (Δεν ξερω αν το παρατηρησατε, αλλα εμαθα να βαζω διαλυτικα. Μπορει καποια μερα να ξεκινησω να βαζω και τονους:-) 
Πρωτα ειναι η Γκιζα, μετα η Saqqara, και μετα το Dahshur. Και με αυτη τη σειρα τις επισκεφτηκα. 
Αυτη ειναι η πιο γνωστη Πυραμιδα. Του Χεοπα ή Κhufu οπως λεγεται στα Αρχαια Αιγυπτιακα. 
H αποσταση μεταξυ της Γκιζας και του Dahshur ειναι λιγοτερο απο 30 χιλιομετρα. Απο τη Saqqara που ειναι περιπου στη μεση, βλεπεις και τις πανω και τις κατω Πυραμιδες. Υποθετω οτι αν ο καιρος ειναι καλος μαλον βλεπεις και απο τη Γκιζα στο Dahshur. Στη Γκιζα ειναι οι πιο γνωστες και πιο εντυπωσιακες, αλλα στο Dahshur με διαφορά οι πιο μαγικες! Πιθανως λογω της θεσης που δεν ειναι πια τοσο κοντα στο Καϊρο. Ηταν το τελος της διαδρομης και κανονικα θα επρεπε να τελειωσω με αυτο, αλλα μου αρεσε τοσο πολυ που ξεκιναω. Η Κοκκινη Πυραμιδα ειναι η τριτη μεγαλυτερη Πυραμιδα της Αιγυπτου (μετα τις 2 ψηλοτερες στη Γκιζα) και η αρχαιοτερη πυραμιδα του κοσμου με επιπεδες πλευρες. Οι παλαιοτερες χτιζονταν κλιμακωτα (βαθμιδωτα). Δειτε για παραδειγμα την Πυραμιδα του Φαραω Djoser στη Saqqara για να καταλαβετε τη διαφορά.


Λοιπον, οπως σαφως καταλαβατε, αποφασισα να αλλαξω στυλ καν να μη συνεχισω με το Ισραηλ. Οχι οτι το παρατησα. Εχω πολυ πραμα ακομα. Αλλα εχω την εντυπωση οτι το πολυ το "Κυριε Ελεησον" το βαριεται κι ο παπας. Γιαυτο ξεκινησα να γραφω για την Αιγυπτο, κανοντας ενα διαλειμμα. Εχω βαλει ομως labels σε καθε post, που σημαινει οτι αν δε θελετε να διαβασετε τα posts με τη χρονολογικη τους σειρα, αλλα με βαση το θεμα τους, θα μπορειτε να πατατε σε μια απο τις Ετικέτες και να διαλεγετε το θεμα. Π.χ. Αν διαλεξετε "Israel" ο Blogger θα σας δειξει μονο τα posts με θεμα Ισραηλ.
Ετσι γραφουν πολλοι συγγραφεις, οπως για παραδειγμα ο Dan Brown

Στο τελος καθε κεφαλαιου σε αφηνει με την αγωνια. Γραφει για παραδειγμα για τον καθηγητη Langdon. Αυτον που τον παιζει ο Tom Hanks στις ταινιες. Παραδειγμα απο τα βιβλια του. 
(Με αλλαγμενο περιεχομενο εννοειται. Δε γραφει τετοιες μαλακιες ο ανθρωπος. Απλα γραφει με αυτη τη δομη.)
Κεφαλαιο Χ
Μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα....
......
......
Εκεινη τη στιγμη ο Langdon ειδε κατι που του εκοψε την ανασα. Μια γυναικα κρεμοταν πανω απο το λακο με τα κωλοδαχτυλα και κρατιοταν απο μια αρχιδοτριχα φοραδας που σιγα σιγα ξεφτιζε και ηταν ετοιμη να σπασει.
(Εδω το κοβει ο πουστης για να μεινεις με την αγωνια και αλλαζει τελειως σκηνικο)

Κεφαλαιο Χ+1
Την ιδια στιγμη, ο Βαγγελης Σκορδοπουτσογλου, ταμιας του Πολιτιστικου και Εξωραιστικου Συλλογου Ανω Μακρυμουνιτσας, περιμενε να ερθει η ωρα να σχολασει ξυνοντας τ’ αρχιδια του με τσουγκρανα ακουγοντας στο ραδιοφωνο τον Τραγκα. Ο Βαγγελης ακουγε τον Τραγκα να βριζει τη γαμιολα τη Μερκελ και συμφωνουσε απολυα γιατι αυτη η χονροκωλα εφταιγε που του εκοψαν το επιδομα χειρισμου τσουγκρανας. Ηταν σιγουρος πως θα του εκοβαν και το επιδομα συντηρησης γκασμα, που ηταν το εναλλακτικο εργαλειο που ειχε για να ξυνει τ΄ αρχιδια του οταν στομωνε η τσουγκρανα. Ισως να του εκοβαν και το επιδομα βαρετης εργασιας και το επιδομα εγκαιρης προσελευσης και μπορει να σταματαγαν να του πληρωνουν και τις υπερωριες που δεν εκανε.
Πηγε να βρισει και τους αλητες και προδοτες πολιτικους που μπορει μεν να τον διορισαν, αλλα ψηφισαν το μνημονιο, οταν ξαφνικα παγωσε το αιμα του. Ενας τυπος με μαυρο δερματινο μπουφαν, ζελεδιασμενο μαλι, μουσι τριων ημερων και περιπτεrayban γυαλια, κατι μεταζυ Κωστοπουλου και Σακη Ρουβα, τον σημαδεψε με μια κοντοκανη καραμπινα.
(Εδω το ξανακοβει ο πουστης για να μεινεις παλι με την αγωνια και ξαναλλαζει τελειως σκηνικο)

Κεφαλαιο Χ+2
Ο Γιωργος εβαλε λιγο αντηλιακο στο γυμνασμενο κορμι του και κατεβασε το κανω του στο νερο.
Εγνεψε στους σωματοφυλακες του να φυγουν με το αυτοκινητο και να τον περιμενουν στην απεναντι πλευρα του κολπου. Ηθελε να διωξει απο πανω του την πιεση της δουλειας και το στρες που του προκαλουσε η Αγκελα, ο Αντωνης, ο Λουκας και ο Βαγγελης. Εσπρωξε το κουπι του και με γρηγορες κινησεις εσχισε το νερο και απομακρυνθηκε απο την ακτη. Οπως κωπηλατουσε αισθανθηκε μια παραξενη δυναμη να του τραβει το κουπι. Εσκυψε να δει τι ηταν και το θεαμα που ειδε τον εκανε να τρομαξει τοσο πολυ που πηγαν να σπασουν οι αιμορροΐδες του.
Εδω το κοβω κι εγω ο πουστης για να μεινετε με την αγωνια. Τελικα τι εγινε? Την εσωσε τη γκομενα  ο Langdon πριν κοπει η αρχιδοτριχα της φοραδας? Της τον ακουμπησε? (Της φοραδας εννοειται οχι της γκομενας. Ειναι κρυφοgay o Langdon...) Πυροβολησε ο Κωστοπουλος το Βαγγελη Σκορδοπουτσογλου? Αν ναι που? Του κοψαν καποιο απο τα επιδοματα που επαιρνε για να ξυνει τ΄αρχιδια του? Μηπως του κοψαν καποιο απο τ΄αρχιδια του? Ποιος βουλευτης εβγαλε ενα εκατομμυριο στο εξωτερικο? Ποιος εβγαλε δυο? Ποιος εβγαλε τρια? Ποιος δεν εβγαλε τιποτα?(Λετε να ειναι επιστημονικης φαντασιας το μυθιστορημα?) Ποιος τα εκανε βιλα-αναψυκητριο με θεα την Ακροπολη ή εστω την Πυραμιδα? Ποιος τα εφαγε στις πουτανες? Ποιος τα εφαγε σε σουβλακια? (Γιαυτον εχω μια υποψια. Εχει διατελεσει και ως καταλληλοτερος Φαραω)

Πολλες ερωτησεις που θα απαντηθουν στα επομενα κεφαλαια. Οχι του blog ομως, γιατι εγω γραφω για αλλα πραγματα. 
Ας αλλαξουμε λοιπον σκηνικο και ας παρουμε τα πραγματα οπως εγιναν, γιατι εχω αρχισει να μπερδευομαι κι εγω. Παμε απο την αρχη. Ξεκιναμε απο εδω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου